Dahvynya Stables

Specialized in overo american miniature (AMHR) and shetland horses  (ASPC) 

Reutjes

Obelix

Obelix is een heel lief, zachtaardig en aanhankelijk langharig choco en tan merle reu-tje. Hij is net wat meer dan 3 kilo. Hij is geboren begin 2017 en we hebben een paar prachtige dochters van hem aangehouden. Hij is een zoon van Mystique en Morpheus. Obelix houdt van kinderen, gezelligheid en aandacht. Inmiddels is Obelix gecastreerd.

Il Valentino

Valentino is een prachtig lavendel en tan korthaar reutje uit 2017. We hebben hem aangeschaft om nieuw bloed in te brengen, hij wordt dus onze toekomstige dekreu. Hij is heel fijntjes en elegant gebouwd, en blijft heel erg klein. Valentino is uitgegroeid en weegt maar 1,3 Kg. Hij is dus de kleinste van onze hondjes. Hij heeft een prachtig appelkoppie en heeft een heel zacht karakter.

Teefjes

Mystique

Mystique is een zilver en tan merle vrouwtje van nog geen 2 kilogram, geboren in 2013. Ze is enorm lief, vrolijk, vindt iedereen leuk en gewoon een lekker gekkie. Daarnaast is ze hartstikke knap, en heel elegant en chique gebouwd.

Denerys

Deze knappe dame is een dochter van Mystique en Gimly uit 2015 en zij is een lavendel en tan merle. Ze is enorm aanhankelijk en zacht van karakter, en ze is een beetje verlegen. Denerys heeft hele mooie blauwe oogjes.

Rogue

Rogue is een choco merle en tan vrouwtje met donkere en lichte choco vlekjes. Ze is een dochter van Storm en onze Obelix met prachtige blauwe ogen. Ze zal waarschijnlijk zo'n 2 kilo gaan worden. Ze is een heel vrolijk en ondernemend pupje.

Uggy

Uggy is een choco en tan met een beetje wit vrouwtje uit 2013. Ze heeft 4 witte voetjes, een witte staartpunt, een witte vlek op haar nek en een wit neusje. Uggy is een grote dame, die meer dan 3 kilogram weegt. Ze is dol op iedereen en altijd vrolijk en gezellig. Ze houdt enorm van aandacht. Uggy heeft hele mooie lichte oogjes en geeft dit door aan haar pupjes.

Arya

Arya is een dochter van Gimly en Uggy uit 2015 en is een choco en tan gevlekt vrouwtje. Ze is ongeveer 2,5 kilogram. Ze heeft een heel zachtaardig karakter, ze is enorm aanhankelijk en op het moment lekker in de puber fase. Arya heeft prachtige lichtbruine oogjes.

Eowyn

Eowyn is een beige met wit teefje uit 2010, die een schattig wit hartje op haar voorhoofd heeft. Ze is een supermama, die ook nog eens heel erg lief is. Ze vraagt wel erg graag om aandacht. Ze vindt iedereen leuk en gaat graag heel fanatiek op muizenjacht. Eowyn is ongeveer 3 kilo.

Trinity

Onze Trinity is een langharige dochter van Eowyn en Neo uit 2015. Trinity heeft een heel zachtaardig karakter, en vraagt net als haar moeder graag om aandacht. Ze is klein en stevig en ongeveer 2,5 kilo.

Bloempje

Bloempje is een prachtig slank korthaar vrouwtje uit 2018. Ze is het dochtertje uit het laatste nestje van Obelix die inmiddels gecastreerd is. Ze is de kleinste van zijn dochters die we hebben aangehouden en zal waarschijnlijk onder de 2 kilo blijven. Ze is heel elegant gebouwd en is een hele gave toekomstige match voor onze Il Valentino.

Cinderella

Cinderella is een schitterend blue en tan langharig teefje uit 2017 met prachtige lichte oogjes. Ze is een dochter van Morpheus en Trinity. Ze is ongeveer 3 kilo en is een beetje een dondersteentje maar wel heel lief en echt een allemansvriendje.

Aurora

Dit schattige kleine meisje is een dochter van Trinity en Morpheus uit 2017. Ze is een langharig blauw en tan vrouwtje met witte vlekken. Ze heeft een heel aanhankelijk karakter en zal mooi klein blijven.

Xena

Dit schattige kortharige merle vrouwtje is een dochter van Obelix en Arya uit 2018. Ze heeft zijn prachtige lichte en ondeugende oogjes. Ze is een enorme kroelkont en inmiddels al een stevig klein meisje.

Snow

In 2018 is Snow bij onze roedel gekomen, wat een plaatje is ze toch. Een langharig lavendel merle en tan vrouwtje met schitterende licht blauwe oogjes. Ze zal zo rond de 3 kilo gaan worden. Ze is echt een allemans vriendje, maar deze jongste dame van de roedel staat haar mannetje wel.

Tinkerbell

Tinkerbell is ons kleinste vrouwtje, ze is een prachtig lavendel en tan meisje uit 2017. Ze is een bijdehand en ondernemend vrouwtje en een enorme slijmbal. Ze is een dochter van Storm en Morpheus. Ze is een erg klein vrouwtje wat prachtig gebouwd is.

Storm

Stormpje is een van onze eerste hondjes die bij ons geboren is in 2013. Ze is een dochter van Elmy en Gimly. Ze is een donker choco en tan vrouwtje met prachtige lichte bruine ogen. Storm is een slank vrouwtje van ongeveer 2 kilogram. Ze is heel lief en is ook een lekker vrolijk gekkie. Ze is een geweldig moedertje.