Dahvynya Stables

Specialized in overo american miniature (AMHR) and shetland horses  (ASPC) 

Reutjes

Gimly

Gimly is een kortharig lavendel en tan reutje, geboren in 2011. Het is een klein mannetje van ongeveer 2 kilogram. Hij is fluweelzacht en ontzettend knap. Hij is de vader van verschillende nestjes en geeft zijn mooie kleur door. Het is een lief mannetje, die niet zo dapper is bij vreemden in de buurt. Gimly heeft prachtige lichte oogjes. Dit schattige ventje is inmiddels gecastreerd.

Morpheus

Dit prachtige mannetje is een lavendel en tan gevlekte zoon van Uggy en Gimly uit 2016. Hij heeft een paar nestjes gemaakt en is inmiddels gecastreerd. Hij is een geweldig lieve vader, een enorme slijmbal en is goed waaks.

Obelix

Obelix is een heel lief, zachtaardig en aanhankelijk langharig choco en tan merle reu-tje. Hij is net wat meer dan 3 kilo. Hij is geboren begin 2017 en het enige intacte reutje wat we hebben. Hij is een zoon van Mystique en Morpheus. Obelix houdt van kinderen, gezelligheid en aandacht.

Teefjes

Mystique

Mystique is een zilver en tan merle vrouwtje van nog geen 2 kilogram, geboren in 2014. Ze is enorm lief, vrolijk, vindt iedereen leuk en gewoon een lekker gekkie. Daarnaast is ze hartstikke knap, en heel elegant en chique gebouwd.

Denerys

Deze knappe dame is een dochter van Mystique en Gimly uit 2015 en zij is een lavendel en tan merle. Ze is enorm aanhankelijk en zacht van karakter, en ze is een beetje verlegen. Denerys heeft hele mooie blauwe oogjes.

Rogue

Rogue is een choco merle en tan vrouwtje met donkere en lichte choco vlekjes. Ze is een dochter van Storm en uit het eerste nestje van onze Obelix met prachtige blauwe ogen. Ze  zal waarschijnlijk zo'n 2 kilo gaan worden. Ze is een heel vrolijk en ondernemend pupje.

Uggy

Uggy is een choco en tan met een beetje wit vrouwtje uit 2013. Ze heeft 4 witte voetjes, een witte staartpunt, een witte vlek op haar nek en een wit neusje. Uggy is een grote dame, die meer dan 3 kilogram weegt. Ze is dol op iedereen en altijd vrolijk en gezellig. Ze houdt enorm van aandacht. Uggy heeft hele mooie lichte oogjes en geeft dit door aan haar pupjes.

Arya

Arya is een dochter van Gimly en Uggy uit 2015 en is een choco en tan gevlekt vrouwtje. Ze is ongeveer 2,5 kilogram. Ze heeft een heel zachtaardig karakter, ze is enorm aanhankelijk en op het moment lekker in de puber fase. Arya heeft prachtige lichtbruine oogjes.

Eowyn

Eowyn is een beige met wit teefje uit 2010, die een schattig wit hartje op haar voorhoofd heeft. Ze is een supermama, die ook nog eens heel erg lief is. Ze vraagt wel erg graag om aandacht. Ze vindt iedereen leuk en gaat graag heel fanatiek op muizenjacht. Eowyn is ongeveer 3 kilo.

Trinity

Onze Trinity is een langharige dochter van Eowyn en Neo uit 2015. Trinity heeft een heel zachtaardig karakter, en vraagt net als haar moeder graag om aandacht. Ze is klein en stevig en ongeveer 2,5 kilo.

Cinderella

Cinderella is een schitterend blue en tan langharig teefje uit 2017 met prachtige lichte oogjes. Ze zal zo'n 2,5 a 3 kilo gaan worden en is een beetje een dondersteentje maar wel heel lief.

Tinkerbell

Tinkerbell is ons kleinste vrouwtje, ze is een prachtig lavendel en tan meisje uit 2017. Ze is een bijdehand en ondernemend vrouwtje en een enorme slijmbal. Ze is een dochter van Storm en Morpheus. En zal waarschijnlijk te klein blijven om mee verder te fokken. 

Storm

Stormpje is een van onze eerste hondjes die bij ons geboren is in 2013. Ze is een donker choco en tan vrouwtje met prachtige lichte bruine ogen. Storm is een slank vrouwtje van ongeveer 2 kilogram. Ze is heel lief en is ook een lekker vrolijk gekkie. Ze is een geweldig moedertje.